Bovet Virtuoso VIII Tourbion

Bovet Virtuoso VIII Tourbion Capitolul al doilea al celebrului Virtuoso VIII tourbillon – este acum prezentat de reputata Casă elevețiană.

Bovet Virtuoso VIII Tourbion este expresia supremă a ceasornicăriei artizanale, a artelor decorative, a ingeniozității mecanice și a inovației.

Carcase Fleurier si Dimier

Bovet Virtuoso VIII Tourbion combină elegant cele două carcase iconice ale Fleurier și Dimier. Este primul ceas din colecția Fleurier care prezintă o deschidere înclinată în cristal, pe axa orei 12-6.

Acest concept cu adevărat inovator oferă o nouă perspectivă asupra arhitecturii, decorului și afișajelor  funcționale ale calibrului. Ambele fețe ale plăcii de bază au punți a căror formă ne amintește imediat de ceasurile de buzunar Bovet.

Oțelul este pilit și lustruit, plăcile discurilor sunt scufundate și teșite. Puntea carcasei tourbionului este fabricată din titan pentru reducerea greutății și pentru a preveni orice magnetizare accidentală.

Côtes de Genève

Pentru capitolul 2, decorul elegant perfecționează latura tehnică a ceasului. Cele două brațe elegante poziționate deasupra turbionului sunt rotunjite și lustruite. Suprafețele punților de pe ambele părți sunt decorate cu binecunoscutul motiv circular – „Côtes de Genève”.

Centrul ceasului invită colecționarii să se deplaseze la suprafața calibrului. Aici vor admira pulsul arcului, rotirea puternică a turbionului și funcționalitățile sale, toate realizate manual la atelierele Bovet.

Numărul norocului

Oferit într-o ediție limitată de 50 de bucăți, cadranul capitolului doi a fost complet reproiectat pentru a conferi ceasului un aspect nou.

Realizat din sticlă albastră de aventurină, cadranul formează un număr orizontal opt, care în numerologie și în mai multe culturi simbolizează norocul, perfecțiunea și infinitul.

Simetria ceasurilor accentuează, de asemenea, funcționalitatea și lizibilitatea complicațiilor pe care le afișează, indicatorul de rezervă de putere și data mare.

Eforturi delicate

Pentru o lizibilitate excepțională, afișajul secundelor este proiectat cu atenție pentru a fi afișat de un index înșurubat pe roata cuștii turbionului.

Săgeata indexului atârnă deasupra suprafeței cadranului circular delicat care arată cele 60 de secunde. Lizibilitatea ușoară și precisă oferită de acest afișaj este remarcabilă. Pentru a realiza acest lucru, cadranul secundelor trebuie fixat pe placă în timpul fazelor inițiale de asamblare. Acest lucru face munca ceasornicarilor și mai delicată atunci când se lucrează cu sticlă aventurină.

Talentul, pasiunea și experiența meșteșugarilor sunt exprimate cu o intensitate și o armonie atât de mari încât Virtuoso VIII Capitolul doi fascinează cu adevărat prin splendoarea sa.

Coroana de la ora 12

Este greu de imaginat că un cadran cu un astfel de diametru, atârnat peste discurile mari de dată, ar putea permite un afișaj atât de mare. Spațiul dintre discul unităților și discul cu ore este redus pentru a optimiza lizibilitatea, făcându-l disponibil indiferent de cadranul selectat.

De asemenea, ceasornicarii nu au uitat corectarea datei, care nici măcar nu necesită scoaterea ceasului de pe încheietura mâinii și se efectuează pur și simplu apăsând în jos pe coroana de la ora 12. Corectorul rapid de dată și poziționarea coroanei la ora 12, pe lângă poziționarea carcaselor arc Fleurier, evită efectiv orice corecție accidentală a datei.

Mecanism și turbion

Mecanismul care conduce acest ceas excepțional îndeplinește criteriile exigente ale cronometriei, fiabilității și exprimării Bovet. Își extrage energia dintr-un singur cilindru, care asigură mai mult de zece zile de rezervă de putere. El menține totodată oscilațiile roții de echilibru la 18.000 vph (vibrații per oră).

Noua construcție patentată pe două fețe a turbionului zburător își arată calitățile cronometrice, reglând acest ceas. Punctul de fixare în centrul axei sale și distribuția pe ambele părți ale regulatorului și a arcului de echilibru, reduce drastic efectul pârghiei și frecarea în punctul de pivotare.

Roată cu inerție variabilă

Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța acestui turbion, meșterii Casei au ales o roată balansier cu inerție variabilă. Șase pene introduse în roata balansier creează un echilibru dinamic și o setare precisă. Arcul subțire, cu capătul curbat, a fost special conceput pentru acest calibru și roata sa de echilibru. Acesta este fixat de podul turbion prin intermediul unui suport mobil cu știfturi duble.

Artizanat cu scop precis

Finisajul artizanal al pieselor mobile, lustruirea tradițională a pivoților și prelucrarea dinților sunt executate folosind metode tradiționale artizanale. Acestea contribuie la îmbunătățirea performanței cronometrice a calibrului Virtuoso VIII Capitolul doi.

În cele din urmă, rezerva de putere de peste zece zile, asigurată de un singur cilindru, ar necesita o înfășurare minuțioasă dacă nu ar fi sistemul sferic de înfășurare diferențială.

Aplicarea acestui mecanism ingenios și dinții tridimensionali multi-trepte ale unuia dintre pinioanele sale au primit deja două brevete. Datorită acestui sistem de înfășurare diferențială, numărul necesar de înfășurări  ale coroanei pentru înfășurarea completă a arcului este redus la jumătate. Aceasta, fără a crește frecarea și forțele exercitate asupra angrenajelor.

DATE TEHNICE

Referință T10GD023, aur roșu 18K, cadrane din sticlă aventurină

Ediție limitată la 50 de ceasuri

CARCASĂ

Tip: Fleurier                                                                                   

Diametru: 44 mm

Material: aur roșu sau alb, 18K

Curea: piele de aligator completă

Cataramă: cataramă din aur de 18K

Rezistență la apă: 30 m

MECANISM

Calibru 17BM06-GD

Tip: Mecanism înfășurat manual

Diametru: 17 ” ‘

Frecvență: 18’000 vph

Rezervă de putere: 10 zile, un singur cilindru

Funcții: Ore, minute, secunde pe turbionul zburător, fereastră cu dată mare,

indicator de rezervă de putere

CADRANE

Cadrane din sticlă aventurină

Brevete de înfășurare sferice, Dantură cu angrenaje multiple, Tourbillon cu față dublă

PRET 165.000 CHF

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322