BNB nu moare, BNB se transformă

Romain Jerome, De Witt, Hublot, Concord, Jacob & Co., Bell & Ross sau HD3 datorează cele mai importante mecanisme din colecţia lor producătorului BNB Concept. O firmă mică, hotărâtă să inoveze şi nu să imite, BNB a supravieţuit timp de 6 ani. Unul dintre modelele impresionante a fost Clef du temps.

Zilele trecute, compania elveţiană a anunţat falimentul datorită lipsei lichidităţilor, iar clienţii săi cei mai importanţi, speriaţi de posibilitatea de a rămâne fără calibre, s-au aruncat într-o luptă pentru preluarea atelierului. Franck Muller şi-a arătat interesul pentru achiziţionarea producătorului, dar Hublot a fost singurul care a şi început demersurile financiare. Cu o lună înainte de lichidare, Jean-Claude Biver, preşedintele Hublot, cumpărase la preţ întreg o ultimă serie de mecanisme pentru ca BNB să poată plăti salariile angajaţilor.

Mişcarea de trupe vine în contextul în care Hublot a demarat cu doar câteva luni înainte procesul retransformării brandului într-o manufactură 100%. Un nou sediu a fost inaugurat în Nyon, iar mecanismul Unico a intrat în lista de calibre a producătorului de ceasuri. Hublot angajase deja conform WorldTempus 10 din ceasornicarii BNB, iar odată cu preluarea 25 până la 30 de alţi specialişti se vor alătura clădirii din Nyon.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322