Blancpain Villeret Calendar Tradițional Chinez

Pentru al șaselea an consecutiv, Blancpain prezintă un ceas în ediție limitată, Calendarul Tradițional Chinezesc, ca un tribut adus acestei culturi vechi milenare. Complicația dezvoltată exclusiv de producătorul du Brassus, Calendarul Chinezesc Tradițional, este propus într-o carcasă din platină cu o greutate oscilantă gravată cu efigia anului curent. În 2018, semnul câinelui este onorat pe capacul carcasei.

Calendarul tradițional chinezesc de la Blancpain se bazează pe principii fundamentale stabilite de milenii și profund înrădăcinate în tradiția chineză. Pe cadranul său fascinant, ora, minutele și data gregoriană stau alături de principalele indicații ale calendarului chinezesc: orele duble tradiționale, ziua, luna cu indicarea lunilor intermediare, semn zodiacal, precum și cele 5 elemente și cele 10 semne cerești. Combinația dintre acestea și cele 12 animale zodiacale care reprezintă tulpinile terestre urmează ciclul sexagenar central pentru cultura chineză. Fazele lunii, un element cheie în calendarele complete ale lui Blancpain, sunt de asemenea prezentate aici și joacă un rol important având în vedere legătura dintre ciclul lunar și lunile tradiționale chinezești.

Spre deosebire de calendarul solar gregorian, care folosește ziua solară ca unitate de bază, calendarul tradițional chinezesc este un calendar luni-solar, adică un calendar solar, al cărui unitate de bază este ciclul lunar (29.53059 zile). Un an de 12 luni lunare (354,36707 zile) fiind prea scurt cu aproximativ 11 zile‚ comparativ cu anul tropical sau solar (de 365,242374 de zile), uneori se adaugă o lună intermediară pentru a păstra corespondența cu ciclul anotimpurilor. Deoarece fiecare lună a calendarului chinez, inclusiv lunile intermediare, încep în ziua lunii noi, durata acesteia este de 29 sau 30 de zile.

Astfel, când un an include o jumătate de salt, acest an de 13 luni va fi mai lung decât anul tropical. Dimpotrivă, atunci când nu există o lună intermediară, anul celor 12 luni lunare este mai scurt decât anul tropical. Această particularitate este la originea variabilității datei Anului Nou Chinezesc.

Calibrul automat 3638 care animă acest ceas are o rezervă de putere de 7 zile, în ciuda prezenței a 464 de componente, inclusiv 36 de rubine. Complexitatea sa este legată atât de numărul de indicații pe care trebuie să le afișeze, cât și de neregularitățile ciclurilor lor. Ora, minutele și data gregoriană sunt prezentate în centru. Contorul de la amiază indică orele duble în numere și simboluri (ciclu de 24h), ca și cel prezentat la ora 3, afișează elementele și trunchiurile celeste (ciclu de 10 ani). La ora 9 sunt indicate luna calendarului chinezesc (ciclul de 12 luni), calendarul său (ciclul de 30 de zile) și indicatorul lunilor intermediare,  în timp ce o fereastră la ora 12 arată semnul zodiacal al anului (ciclul de 12 ani), la fel ca și câinele în 2018. Fazele lunii sunt postate la ora 6.

Calibrul automat 3638 care animă acest ceas are o rezervă de rezervă de 7 zile, în ciuda prezenței a 464 de componente, inclusiv 36 de rubine.

Complexitatea sa este legată atât de numărul de indicații pe care trebuie să le afișeze, cât și de neregulile ciclurilor lor. Ora, minutele și data gregoriană sunt prezentate în centru. Contorul de la amiază indică orele duble în numere și simboluri (ciclu de 24h), ca și cel prezentat la ora 3, afișează elementele și trunchiurile celeste (ciclu de 10 ani). La ora 9 cu luna a calendarului chinezesc (ciclu de 12 luni), calendarul (ciclul de 30 zile) și indicator de lună intercalată, în timp ce la 12 apar semnul zodiacal al anului (ciclul de 12 ani), la fel ca câinele în 2018. Fazele lunii sunt postate la ora 6.

Carcasa din platină cu diametrul de 45 mm are o coroană decorată cu rubine cabochon (rubine șlefuite, dar netăiate) și încorporează 5 corectori sub coarne pentru a permite ajustarea indicațiilor. Acesta conține caracteristicile clasice ale colecției Villeret: forma sa de măr dublu, un cadran emailat mare unde cercul orar este aplicat și indicațiile sunt decalate, săgețile principale în forma de frunze ușor goale si indicatorul datei gregoriene din oțel albastru, care reia forma traditionala de serpentină.

Ceasul este produs într-o ediție  limitată la 50 de exemplare, are o greutate oscilantă din aur alb, gravată cu un câine. Modelul Calendarului chinezesc tradițional există, de asemenea, într-o versiune nerestricționată într-o carcasă din aur roșu.

Prețul unui exemplar este în jur de 62.000 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322