Bernhard Lederer Central Impulse Chronometer

Bernhard Lederer prezintă Central Impulse Chronometer un ceas impresionant.  Bernhard Lederer Central Impulse Chronometer vine cu un mecanism de o complexitate excepțională, rezultatul eforturilor de dezvoltare neimaginate și o dovadă a celei mai nobile moșteniri.

Bernhard Ledere inițiator al numeroaselor descoperiri în domeniul ceasornicelor și creator de turbioane extraordinare, revine pe scena centrală cu o nouă colecție intitulată „Tribute to the Masters of Escapements”. Colecția este de fapt o serie limitată de cronometre de precizie concepute și dezvoltate pentru a onora pe cei care stabilesc adevărate etape în avansarea unei invenții horologice.

Lumea ceasornicară și estetică a lui Bernhard Lederer își găsește expresia într-un nou cronometru de înaltă precizie. Primul ceas Bernhard Lederer al colecției „Tribute to the Masters of Escapements” vine într-o carcasă cu diametrul de 44 mm și o grosime de 12,2 mm. Reputatul ceasornicar german a plasat rodul anilor de reflecție și explorare a regulatorului de ceas, unul dintre cele mai complexe subiecte personale. Rezultatul este cronometrul central de impulsuri al cărui mecanism are un regulator natural.

O călătorie finalizată

Bazându-se pe aproape 40 de ani de experiență și pe resursele atelierului său din St Blaise lângă Neuchâtel, în leagănul ceasornicarului elvețian, Bernhard Lederer a finalizat lucrarea la regulatorul natural inițiat de George Daniels, care preluase din locul unde s-a oprit Breguet.

Regulatorul Central Impulse Chronometer este întruchiparea supremă, fiabilă și stabilă a sistemului de numărare și reglare a mecanismului mecanic, proiectat de ceasornicarul englez.

Este compus din două roți de evacuare care funcționează alternativ. Roțile sunt conectate la o ancoră care este absolut unică. Profilul acestora, rubinele, unghiurile de ridicare, chiar și modul în care intră în contact cu toate componentele pe care le ghidează, fac din aceasta o creație excepțională.

 Contactele sunt atât de ușoare și delicate încât regulatorul este remarcabil de silențios. În timp el emite un sunet unic la fiecare 5 secunde, Sunetul apare de fiecare dată când unul dintre cele două remontoare de forță constantă alternativă intră în acțiune.

Optimizare virtuoasă

Pentru a obține precizia Calibrului său 9012, Bernhard Lederer a instalat aceste două roți de regularizare la capătul a două trenuri de angrenaje separate. Fiecare angrenaj are propriul său cilindru și propriul său remontoar de forță constantă de 10 secunde.

Simplitate în rafinament

Cronometrul Central Impulse vine sub forma unui ceas într-o carcasă rotundă elegantă, din aur roz, cu un bezel neted. Cadranul este vast, minimalist în marcajele sale, cu excepția porțiunii pentru secunde mici, de la ora 8, unde găsim un finisaj circular.

Bernhard Lederer oferă o a doua versiune din aur alb, cu cadran deschis, cu raze de soare. Oferă vederii partea finală a trenului de angrenaje, remontoarelor și regulatorului. Acestea reprezintă de fapt nucleul distinctiv al cronometrului central de impulsuri.

Regulatorul Cronometrului cu Impuls Central

Când Bernhard Lederer a preluat conducerea de la Daniels, el vorbise deja cu acesta în multe ocazii. Ca un omagiu adus stăpânului și, prin el, și lui Breguet, a început să finalizeze lucrarea începută de Daniels și să o adapteze la un ceas de mână.

A fost aleasă o frecvență de 3 Hz, deoarece un ceas purtat la încheietura mâinii este supus la nenumărate șocuri de intensitate variabilă. Fiecare are repercusiuni asupra organelor de reglare a mișcării, adică roțile de evacuare, dar mai important pe roata de echilibru cu arcul său spiralat.

Cu fiecare impact, există o accelerare sau o decelerare, iar componentele se găsesc torsionate în planul lor. Prin urmare, trebuie să își reia cursul dorit cât mai repede posibil, ceea ce este o condiție necesară pentru precizie în condițiile de uzură de zi cu zi.

În plus, regulatorul este un sistem care petrece cea mai mare parte a timpului în impas. În timp ce roata de echilibrare este într-o rotație perpetuă, aceasta activează ancora doar la sfârșitul fiecărei oscilații. Atunci când are viteza cea mai mare, adică dezvoltă cea mai mare forță și, prin urmare, cea mai bună capacitate el acționează mecanismul. Rotile de ancorare și ancora sunt într-o continuă situație de stop & go, accelerate și decelerate, ceea ce consumă energie și afectează izochronismul și precizia.

Ușurință incredibilă pentru depăsirea inerției

Central Impulse Chronometer folosește componente fabricate din titan în loc de oțelul tradițional.

Mai ușoare, mai rigide și cu o inerție mai mică, se repornesc rapid și sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. Cu alte cuvinte, ritmul balanței rămâne practic neafectat de contactul cu ancora.

Aceasta primește forța necesară fiecărui impuls, prin urmare generează precizie cronometrării. Cantitatea de energie livrată este, de asemenea, controlată în amonte, în trenul de transmisie.

Bernhard Lederer a instalat două trenuri de viteze independente, unul pentru fiecare roată de evacuare. Fiecare dintre aceste lanțuri cinetice are propriul cilindru dedicat. Mai mult decât atât, Bernhard Lederer a introdus un remontoar constant al forței.

Remontoar

Forța constantă a remontoarului constă în acumularea unui buffer de energie într-un arc similar cu cel din cilindru, dar unul mult mai scurt și mai ușor.

Reîncărcat în intervale de 10 secunde, valorifică faptul că forța de destindere a unui arc. Această forță este mai puternică atunci când arcul este înfășurat strâns și mai slabă când este aproape complet desfăcut. Această variație a cuplului are un impact direct asupra izocronismului.

Remontoarul egalizează forța asigurând o cantitate de cuplu omogenă, cu variații extrem de mici în energia livrată roții balansiere. Aici, Bernhard Lederer a ales un design similar cu cel inventat în 1756 de John Harrison, unde intervalul de reîncărcare remontoar este gestionat de o ancoră cu un profil specific.

Eleganța unui cronometru autentic

Central Impulse Chronometer deschide un nou capitol în limbajul estetic al ceasornicarului. Carcasa elegantă, rotundă, din aur roz, de 44 mm, este disimulată elegant. Bezelul fin și neted subliniază imensitatea cadranului gri deschis, opalescent, cu semnătură la ora 3. Indicii teșiți ridicați au cu o notă SuperLumiNova ™.

Forma indicatoarelor teșite din aur roz, un hibrid de frunze și baghete, subliniază semnătura estetică Bernhard Lederer. Provocând simetria, găsim un subcadran de secunde mici cu diametru mare, finisat circular, la ora 8.

Vizibil sau invizibil, rafinamentul rămâne

Chronometrul Central Impulse este, de asemenea, disponibil în aur alb cu cadran deschis, de culoare gri, ardezie. Fereastra generoasă oferă o vedere neobstrucționată a calibrului 9012 și a caracteristicilor sale cele mai distinctive, și anume remontoarele și regulatorul.

O carcasă din cristal de safir dezvăluie arhitectura calibrului 9012. Aceasta este simetrică, unghiulară, deschisă la scară largă și destul de mare având diametrul de 39,3 mm. Pe versiunea din aur alb, remontoarele schletizate, trenul de viteze, regulatorul și roțile de echilibru, cu forme geometrice zvelte, sunt toate vizibile.

Atenție precisă la detalii

Semnăturile estetice ale lui Bernhard Lederer pot fi văzute și simțite în fiecare colț al acestui calibru spectaculos. Calibrul, de dimensiuni generoase, are doi cilindri imenși sunt evidențiați cu aur fin, ieșind în evidență în arhitectura mecanismului.

Spițele roților sunt curbe tangente cu un profil unic, un alt semn distinctiv Bernhard Lederer. În mod firesc, nivelul de finisare se potrivește cu priceperea inginerească din miezul Cronometrului Impulsului Central.

Lustruirea, unghiurile de interior și exterior, microsablare, gravare, granulare … De asemenea, suprafețele alternează între mat și lustruit oglindă, sporind separarea vizuală între diferitele niveluri. Seobține astfel percepția adâncimii și substanței mecanismului.

BERNHARD LEDERER CRONOMETRU CENTRAL DE IMPULS

Referință: 9012

Funcții: Ore, minute, secunde mici la ora 8

Carcasă: Versiunea 1: aur roz 5N 18K, Versiunea 2: aur alb 18K

Diametru: 44 mm

Grosime: 12,2 mm

Carcasa din spate: sticlă safir deschisă, cu dublă acoperire antireflexivă

Rezistență la apă: 3 ATM, aprox. 30 de metri

Cadran: Versiunea 1: cadran solid, opalin argintat, Versiunea 2: cadran deschis, raze de soare gri ardezie

Mecanism: mecanic, înfășurat manual

Numărul de componente: 208

Număr de bijuterii: 44 rubine

Frecvență: 21’600 vibrații pe oră (3 Hz)

Diametru: 39,3 mm

Grosime: 5,98 mm

Caracteristici speciale: cilindri dubli

Două trenuri dințate independente

Două remontoare cu forță constantă

Regulator natural cu impulsuri centrale

Înfășurare și reglare: tijă de înfășurare în două poziții:

Poziția 1: înfășurare manuală

Poziția 2: setarea orei

Finisaj: Satin, sablat

Punți în formă de diamant. teșite

Rezervă de putere: cel puțin 38 de ore

Curea: aligator din satin maro (versiunea auriu)

Aligator din satin negru (versiunea aur alb)

Cataramă pin din aur roz sau alb

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322