Baume & Mercier Baumatic

Baume & Mercier Baumatic: Un început de drum

Baume & Mercier Baumatic

Autonomie, precizie, fiabilitate, rafinament. Toate ingredientele unei rețete vechi de generații au fost adăugate pentru a da naștere noului model creat de Baume & Mercier, lansat în cadrul SIHH. Astfel, Richemont revine la valorile clasice ale orologeriei elvețiene iar noul Clifton Baumatic 5 Days este ceasul care a fost ales să dea tonul unui nou curent, pentru întreg grupul.

O marcă bine echilibrată din punct de vedere al raportului calitate-preț, poziționată echidistant în categoria ceasurilor acce­sibile a gamei high-end, Baume & Mercier este cel mai potrivit brand al grupului pentru a utiliza un mecanism care face tranziția de la o producție de serie la o producție atent gândită și executată. Oferind caracteristici de o reală valoare, capabile să înlăture percepția de producție de serie cu una a unei manufacturi riguroase și care nu face compromisuri, Baume & Mercier promite, prin intermediul noului Baumatic 5 Days, să ofere piese de excepție la prețuri deosebit de competitive. Gândit in-house și creat cu ajutorul Manufacture Horlogere Val Fleurier, divizia de mecanisme a grupului Riche­mont, noul BM12.1975A repre­zintă summumul performanței mecanismului clasic.

Rafinat și creat în mod cate­goric pentru pentru a deveni un model și un etalon al excelenței, noul Clifton Baumatic 5 Days are o frecvența de 4Hz sau 28.800 vph și un eșapament intitulat „POWER­SCAPE” ale cărui spiral, ancoră și balansier, sunt construite în totalitate din siliciu. Lăsând la o parte faptul că prin utilizarea siliciului la construcția eşapamentului acesta devine imun la câmpurile magnetice înconjură­toare, fiabilitatea și durata de viață a mecanismului sunt considerabil îmbunătățite. Mai mult, spiralul beneficiază de o tehnologie proprie a Baume & Mercier numită „TWINSPIR technology”. Aceasta, gândită și utilizată de Baume & Mercier în exclusivitate, presupune utilizarea unui spiral compus din două filamen­te de siliciu, ținute laolaltă de un strat de dioxid de siliciu care le acoperă și le trasformă într-o pie­să unitară deosebit de stabilă atât chimic cât și mecanic.

Pentru a demonstra catego­ric precizia mecanismului, noul model Clifton Baumatic 5 Days vine cu un certificat de cronometrie emis de către COSC, ce însoțește fiecare ceas produs. Rezerva de mers, inclu­să în denumirea modelului, este de 5 zile adică nici mai mult nici mai puțin de 120 de ore. Astfel, noul Baumatic 5 Days va fi disponibil în cinci variante, ale căror diferențe vor consta în cromatica și în aliajul carcasei, în cromatica curelei sau în cea a cadranului, mecanismul fiind mereu același. Carcasa va putea fi la alegere din oțel simplu sau dintr-un aliaj de oțel și aur roz, cadranul va putea fi alb sau negru, iar curelele vor putea fi negre, maro sau albastre. Cu un preț deosebit de competitiv, de aproximativ 2.500 de euro, în funcție de varianta aleasă, noul Clifton Baumatic 5 Days este unul dintre ceasurile care poate fi considerat în mod categoric un „best bargain” al anului 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322