Baselworld 2010: Toate noutăţile Omega

Şase ediţii fac parte din lista cu noutăţi ale orologeriei. De la Constellation la tourbillonul central al colecţiei DeVIlle şi până la Ploprof sau Seamaster, Omega rămâne acelaşi expert al finisajelor.

Constellation
Ceasurile Double Eagle au celebrat relaţia Omega cu golful. În 2010, linia a fost extinsă cu trei modele noi, două dintre ele adresate doamnelor. Constellation Double Eagle co-axial este un ceas cu cronograf şi patru totalizatoare. Beneficiază de un calibru 3890 certificat COSC şi este capabil de a indica secundele, cele 7 zile ale săptămânii, un cadran de 12 ore şi unul pentru măsurarea a 30 de minute. În plus, o fereastră poziţionată sub ora 12 arată ziua. Ceasurile de damă sunt mult mai uşor de descris din punct de vedere tehnic, singura complicaţie fiind fereastra de dată din dreptul orei şase.
Cele două finisaje presupun diamante de 18 ct bătute în bezel sau aplicate ca indecşi pe cadran.

 

Seamaster Aqua Terra
Disponibile în două prezentări, una executată în două metale – aur de 18K şi oţel inoxidabil, iar a doua, mult mai simplă şi extrem de frumoasă, confecţionată exclusiv din oţel. Calendarul poziţionat în partea dreaptă face schimbarea datelor instantaneu. Rezerva de putere a mecanismului automatic ajunge la 55 de ore, înăuntrul carcasei eşapamentul beneficiind de sistemul co-axial brevetat de Omega.

Ploprof
Ploprof nu mai este o surpriză încă de anul trecut. Seamaster Professional 600 rezistă conform marcajelor de pe cadran până la o adâncime de 1200m. Carcasa are o mărime impresionantă de 55mm, modelul nefiind adresat persoanelor cu încheieturi subţiri! În partea dreaptă, butonul portocaliu are rolul de blocant al bezelului. Ceasul nu face impresie la capitolul tehnic, dar este remarcabil pentru funcţiile specifice modelelor de scufundări: supapă de heliu, bezel rotativ, numerale Superluminova, cataramă de siguranţă.

Speedmaster professional
Ultimul, dar nu cel din urmă, este ceasul despre care scriam înainte de Baselworld, un Speedmaster închinat întâlnirii istorice de la bordul navelor spaţiale Apollo şi Soyuz. Cadranul ceasului iconic pentru Omega a fost confecţionat din roca unui meteorit. Pe scurt, rezervă de mers de 45 de ore, acelaşi mecanism folosit şi în cazul primului ceas care a ajuns pe Lună. Carcasă de 42mm diametru, serie limitată de 1975 de exemplare (anul întâlnirii celor două superputeri în spaţiu).

Speedmaster ladies
Interpretarea feminină a iconicului Speedmaster a avut ca rezultat „bombardarea” designului deja cunoscut cu diamante, dar şi prezentarea ceasurilor în culori pe care nu le-a mai experimentat până acum – alb sau mov. Spre deosebire de original, latura feminină a colecţiei beneficiază de o fereastră de dată şi are o dimensiune de doar 38mm în diametru.

De Ville
Un tourbillon co-axial amplasat central, chiar în mijlocul cadranului, reprezintă cea mai spectaculoasă noutate de care putea beneficia noua colecţie De Ville. Doar 18 piese au fost produse din acest tourbillon unic, Omega fiind singurul producător care a reuşit să confecţioneze un mecanism automatic cu eşapament co-axial tourbillon poziţionat central. Carcasa din titan face o rotaţie completă odată la un minut, având şi rolul de secundar. Se remarcă discul cadranului, skeletonizat pentru a afişa părţile esenţiale ale mecanismului, dar şi atestarea COSC primită de Omega.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322