Baselworld 2010: Ceas de calibru 27

Hublot se poate mândri că a produs primul cartuş cu tourbillon din istorie. Cam greu de tras, e adevărat, datorită dimensiunilor sale de 27mm x 53,75, dar un tourbillon veritabil. Deşi în generările computerizate de pe TimeZone pare un ceas frumos, ideea de a denumi un glonţ „Liberty” e o alegere oarecum bizară.

„Designerii s-au inspirat din conceptul libertăţii pentru a crea o piesă neobişnuită Haute Horlogerie care simbolizează în acelaşi timp putere, lux, frumuseţe estetică şi eliberarea de interpretările convenţionale.”, spune comunicatul de presă. Care este legătura dintre libertate, lux, frumuseţe şi cartuşul unei arme de foc, e o întrebare la care nu găsim încă răspuns. La fel de cert este că Hublot va construi acest ceas, cel mai probabil într-o serie limitată.

Mecanismul este un calibru elveţian cu armare manuală şi tourbillon CHH9000, vizibil prin capacul transparent al capsei cartuşului. Funcţionează la o frecvenţă de 21.600 de bătăi pe oră şi are o rezervă de mers de 120 de ore. Indicarea timpului se face printr-o fereastră decupată pe laterală prin intermediul a doi cilindri rotativi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322