Baselworld 2009 prima zi (video)

Se poate afirma că nu este un salon al premierelor, mai ales în ceea ce priveşte mărci noi de ceasuri, dar fiecare expozant a avut grijă să impresioneze prin diversificarea gamei. Şi nu ne referim aici la modele noi, ci mai mult la extinderea ofertei. Practic, fiecare ceas consacrat a primit anul acesta mai multe versiuni de culori şi materiale.

Producătorii recunosc că este criză, dar nu se feresc să ne arate o sumedenie de modele împodobite cu diamante ale căror preţuri, se ridică la zeci de mii de euro.

O altă tendinţă este modul original de abordare. Începutul primei zile a fost marcat de prezentarea TAG Heuer în cadrul căreia preşedintele companiei a stat de vorbă cu Lewis Hamilton, pilot de F1 şi ambassador la mărcii. Lewis a intrat în legătură directă din Australia în cadrul unei teleconferinţe în care a recunoscut că poartă un ceas TAG Heuer la mână chiar şi atunci când aleargă pe circuit.

 

 

Într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Temporis, Jean-Bernard Meder, director de creaţie în cadrul Victorinox, a prezentat o serie de abordări neconvenţionale. Rolul lor, să atragă noi clienţi şi să îi fidelizeze pe cei existenţi. Nimic neobişnuit pentru este poate singura cale de a vinde ceasuri în gama entry şi mediu. Dacă pentru colecţionari, Patek sau Blancpain sunt subiecte interesante indiferent de vremuri, Victorinox s-a gândit să lanseze un ceas-briceag şi o aplicaţie pentru iphone.

Concluzia? Abordări neconvenţionale pentru noi versiuni ale modelelor cunoscute. Standuri la fel de mari şi răspunsuri optimiste din toate părţile. Jacques J. Duchene, preşedintele comitetului de expozanţi declară la începutul salonului: "Am trăit mai multe perioade de criză în cei peste 50 de ani de experienţă orologera. Şi am supravieţuit de fiecare dată. Rămân optimist, indiferent ce s-ar întâmplă. Afacerea îşi va reveni la un moment dat. Nu ştiu unde va duce criză, dar sunt convins că trebuie să ne concentrăm pe valorile tradiţionale!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322