Baselworld 2009 – Muzică orologeră. Perrelet.

The tower este un winder (dispozitiv folosit pentru păstrarea în stare de funcţionare a ceasurilor automatice atunci când nu sunt purtate la mână) căruia i s-a ataşat un iPod Nano preîncărcat cu câteva fişiere audio cu sunetul celor două modele Perrelet. Ambele sunt ceasuri cu carcase rezonante, anunţând prin bătăi ora exactă. Sunetele, deşi plăcute nu se aud însă foarte tare, cu atât mai mult cu cât ceasurile sunt în spatele unei sticle, în interiorul winderului.

Cu ajutorul mp3 playerului şi al sistemului de boxe de înaltă calitate, posesorii ceasurilor pot asculta la orice volum doresc sunetul distinctiv al ticăitului şi soneriei ceasurilor. Tower poate fi folosit în acelaşi fel ca un iPod deck normal, putând fi folosit şi pentru muzică.

Din păcate nu ştim să existe un astfel de dispozitiv care să amplifice sunetul ceasului din interiorul winderului, oricare ar fi acela. Dar ideea Perrelet este un început bun.

Ceasurile
Modelele noi ale casei orologere pun accentul pe complicaţiile sonore. Limited Edition Maestro este alcătuită din două ceasuri de 42 de mm, primul cu repetiţie la 5 minute, iar al doilea cu un mecanism de alarmă.

Perrelet 5 minute repeater, ca orice mecanism de acest gen, este capabil de a reproduce o melodie la fiecare 5 minute prin care să anunţe ora. Cântecul este obţinut prin lovirea interiorului carcasei vibrante într-o anumită secvenţă de mai multe ciocănele. De cealaltă parte, alarma este montată pe un mecanism automatic care indică ziua şi data.
Fiecare dintre modelele lansate este produs într-o ediţie limitată de 50 de exemplare şi, cel mai probabil, nu există foarte multe „turnuri”.

Sursa: ablogtoread.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322