Baselworld 2009 – Hamilton Ventura Automatic XXL

Desenat de Richard Arbib în anii ’50, Hamilton Ventura 500 fusese proiectat pentru a arăta ca o bombă rotită cu 90 de grade. Ventura nu numai că avea un design neobişnuit, dar era şi primul ceas cu mecanism electric produs vreodată.

Diferenţa dintre un mecanism cu armare manuală şi unul electric e dată de absenţa bariletului, înlocuit de o baterie electrică. Totuşi, Hamilton nu a livrat distribuitorilor manuale de reparare a ceasului, fiecare piesă stricată trebuind a fi trimisă înapoi la fabrică. Succesul său pe piaţă a fost instantaneu, dar problemele de acurateţe l-au adus înapoi în magazine cu aceeaşi viteză cu care fusese vândut.

Ulterior, eşecul Ventura a dus la mari probleme financiare pentru Hamilton şi la cumpărarea companiei în 1974 de către grupul elveţian SSH.

Ani mai târziu Hamilton reia seria Ventura păstrând aceeaşi formă triunghiulară a carcasei, dar înlocuind mecanismul electric cu unul automatic. Confecţionată din oţel inoxidabil tratată PVD, carcasa este scoasă în evidenţă de o curea de cauciuc negru.

Noul Ventura are o carcasă mai mare decât a modelului clasic, de unde şi numele XXL. Preţul pentru un astfel de exemplar este preconizat a fi între 750 şi 1400 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322