Cerul și IWC vă prezintă un spectacol lunar rar

Conform astronomilor azi luna va fi plină de fapt o super lună – adică este la distanța orbitală cea mai mică de Pământ și mult mai luminoasă ca de obicei. Se știe că orbita parcursă de Lună nu este pefect circulară astfel distanța astrului selenar variază intr-o oarecare măsură. Astăzi 31 ianuarie 2018 este distanța cea mai mică a Lunii față de Pământ. Mai mult, este a doua lună plină din ianuarie 2018, ceea ce duce la fenomenul numit luna albastră. Datorită aceste repetabilități, luna plină apare și mai mare și mai luminoasă. Luna albastră impresionantă va trece prin umbra pământului și va da spectatorilor imaginea unei eclipse totale lunare. În timp ce luna se află în umbra pământului, va avea o culoare roșiatică, ceea ce duce la  un al treilea fenomen:  luna sangvină. În timp ce eclipsa lunară are loc de trei ori pe an, această suprapunere a evenimentelor celeste este rară: următoarea potivire nu se va întâmpla până în 2037.  Fenomenul celest fi observabil în partea de vest a Americii de Nord, Alaska și Insulele Hawaii, precum și în Orientul Mijlociu, Asia, Rusia de Est, Australia și Noua Zeelandă.

Astfel colecția de trei modele Portofino prezentată de IWC la SIHH 2018, ca parte a colecției Jubilee, pentru a sărbători cea de-a 150-a aniversare a companiei, merită amintită azi.

IWC Portofino Hand-Wound Moon Phase vine în aur și oțel inoxidabil cu cadran alb sau albastru lăcuit. Cronograful Portofino și Portofino Automatic sunt de asemenea disponibile în designul aniversar distinctiv.

Timp de peste 30 de ani, linia Portofino a fost una dintre cele mai populare familii de ceasuri IWC. Acum se adaugă trei noi specificații în acest an aniversar. Toate cele trei modele au designul colecției Jubilee. Acetea se mândresc cu cadranele produse printr-un proces complex de lăcuire, alb sau albastru.

Portofino Hand-Wound Moon Phase Edition “150 de ani” (Ref. 5164) combină un clasic Portofino Hound-Wound Eight Days cu un afișaj al fazelor lunii. Un total de 150 ceasuri sunt disponibile în aur roșu și 350 în oțel inoxidabil:

– Aur roșu de 18 carate, cadran albastru cu finisaj lăcuit, săgeți  aurii (Ref. IW516407)

– Oțel inoxidabil, cadran albastru cu finisaj lăcuit, săgeți placate cu rodiu (Ref. IW516405)

– Oțel inoxidabil, cadran alb cu finisaj lacuit, săgeți albastre (Ref. IW516406)

Prima versiune este singurul ceas de aur din colecția Jubilee cu un cadran albastru. Săgețile indicatoare, precum și luna și stelele aflate în faza lunii, au fost aurite pentru a se potrivi.

Luna și stelele sunt acoperite cu rodiu pe modelele cu carcasă din oțel inoxidabil. La calibrul 59800 fabricat de IWC, a fost adăugat un modul de fază lunară la familia de calibre 59000 care se va abate de la ciclul real al lunii cu doar o zi după 122 de ani. De reținut că: după cum se cunoaște în mod obișnuit printre pasionați, mecanismul clasic cu fazele lunii s-a rotunjit la 29,5 zile. În consecință, majoritatea modulelor de fază lunară au un angrenaj cu 59 dinți pentru două seturi de 29,5 zile. În acest mecanism, o tehnologie mai complexă cu roți de fază lunară mai mare și un număr mai mare de dinți reduce perioada de abatere la doar o zi în 122 de ani

Portofino Chronograph Edition “150 de ani” (Ref. 3910) este o interpretare specială a cronografului popular într-un design aniversar. Sunt disponibile două modele ediție limitată, fiecare limitată la 2.000 de ceasuri:

– Oțel inoxidabil, cadran albastru cu finisaj lăcuit, săgeți placate cu rodiu (Ref. IW391023)

– Oțel inoxidabil, cadran alb cu finisaj lăcuit, săgeți albastre (Ref. IW391024)

Portofino Automatic Edition “150 de ani” (Ref. 3565) este disponibil în două ediții aniversare limitate, fiecare limitat la 2.000 de ceasuri:

– Oțel inoxidabil, cadran albastru cu finisaj lacuit, săgeți placate cu rodiu (Ref. IW356518)

– Oțel inoxidabil, cadran alb cu finisaj lacuit, săgeți albastre (Ref. IW356519)

Specificații tehnice:

IWC Portofino Hand-Wound Moon Phase Edition 150:
Carcasă: 45 x 13,2 mm, aur roșu
Mecanism: calibru manual 59800, frecvență 4Hz / 28000 vph, rezervă de putere de 192 ore (8 zile)
Funcții: ore, minute, secunde ; data, afișarea rezervei de putere
Ediție limitată: 150 de piese în aur roșu cu cadran albastru, 350 bucăți din oțel inoxidabil cu cadran alb, 350 bucăți din oțel inoxidabil cu cadran albastru
Preț: 23.600 USD  în aur roșu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322