850 de părţi diferite pentru modelele cu armare manuală, 950 pentru cele cu mecanisme automatice şi 1100 de componente pentru modelele dotate cu calendar perpetuu. Dezvoltarea unui model grande sonnerie cere un an de muncă manuală asiduă şi, de la înfiinţarea atelierului în 1994, Gérald Genta a terminat doar 61 de exemplare.
Arena Metasonic se adaugă seriilor limitate, aducând alături de complicaţia grande sonnerie şi un tourbillon, o rezervă de mers de 48 de ore şi un volum deosebit al sunetului. Construcţia perfectă a carcasei vibrante s-a făcut cu ajutorul unor programe de calculator special dezvoltate. Dincolo de partea mecanică în sine, una dintre dificultăţile constuirii unui ceas grande sonnerie o reprezintă acordajul sunetelor. Deşi mecanismele prezentului sunt construite de multe ori industrial, un ceas cu repetiţie cere o intervenţie manuală. În primul rând, sunetul trebuie să fie îndeajuns de puternic pentru a fi auzit, dar nu atât de tare încât să denatureze armonia vibraţiei. Orice schimbare suferită în mişcarea sau forţa ciocănelelor poate fi auzită în sunetul cu care ceasul anunţă trecerea unui sfert de oră, a cinci minute sau ora fixă.
Carcasa lui Gérald Genta Arena Metasonic măsoară 46mm, fiind construită dintr-o combinaţie de oţel cu finisaje diferite. Ceasul dispune de posibilitatea de comutare dintre modul grande sonnerie şi petite sonnerie, repetiţie la minut sau închiderea oricărei manifestări sonore.