apple watch

Apple Watch, mai tare ca ceasurile elvețiene?

apple watch

Se pare că piața smartwatches a câștigat teren în 2019. Potrivit unui studiu publicat de Strategy Analytics, numărul ceasurilor Apple vândute anul trecut a fost peste numărul ceasurilor elvețiene analogice.

Datele folosite de Strategy Analytics se bazează pe cifrele partenerilor Apple – compania americană nu dă publicității astfel de detalii. Însă în urma estimărilor pentru 2019, Apple ar fi vândut 30,7 milioane de ceasuri smart, o cifră în creștere cu 36 de procente în comparație cu anul precedent, 2018. De partea cealaltă, ceasurile elvețiene – de lux sau nu – s-au vândut în numai 21,1 milioane de bucăți, înregistrând o scădere cu 13%.

Potrivit directorului executiv Strategy Analytics, această creștere este datorată interesului tot mai mare a noilor și tinerelor generații de consumatori pentru ceasurile digitale cu nenumărate funcții și aplicații, în timp ce clienți seniori sunt seduși mai degrabă de modelele analogice. A se nota însă că studiul ia în calcul doar volumul vânzărilor, nu și greutatea financiară. Federația industriei de orologerie elvețiană a raporat o creștere a valorii de aproape trei procente, deși au vândut cu 3,1 milioane unități mai puțin în 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322