America poartă plastic – Toywatch

Michelle Obama, prima doamnă a Statelor Unite, a fost surprinsă recent în timpul unei călătorii efectuale în capitala Franţei purtând un ceas marca Toywatch. Modelul în cauză este un Neon Plasteramic Ultra Violet, ce are o carcasă de 38 mm din plastic pe cadranul căreia se găseşte ironic inscripţionat „Professional”.

 

 

Colecţia are un design inspirat de Rolex Submariner, şi este disponibilă într-o varietate de culori vii şi îndrăzneţe beneficiind de un mecanism quartz. Preţul pentru o astfel de „jucărie” din plastic nu este tocmai unul redus. Un Toywatch din colecţia Neon Plasteramic poate fi achiziţionat pentru aproximativ 200 de dolari. Aceste ceasuri au devenit din ce în ce mai căutate şi apreciate după ce mai multe celebrităţi, de la Oprah Winfrey la Madonna, au fost surprinse purtând un astfel de model.

 

 

Totul a pornit în 2006 când designerul milanez Marco Mavilla a creat primul Toywatch, un ceas supradimensionat, cu o carcasă uşoară din plastic şi inspirat de modele clasice. A fost gândit ca o declaraţie fermă împotriva obiectelor de lux, într-o societate obsedată de aşa ceva. A devenit rapid un accesoriu la modă.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322