Alarmă subacvatică – Breguet Marine

Cercetările arată că sunetul se propagă de aproape patru ori mai repede prin apă decât prin aer. Mult mai tăcut decât suprafaţa, mediul acvatic presupune şi o receptare mult mai clară. De aceea, ideea unui ceas de scufundări cu funcţie de alarmă care să funcţioneze sub apă nu pare deloc neobişnuită.

Scufundările nu se fac numai în ape transparente din paradisuri tropicale. Adeseori apa este atât de neclară încât scufundătorul nici nu-şi mai poate vedea propria încheietură. Iar dacă ceasul este folosit pentru a măsura cantitatea de oxigen rămasă în rezervor atunci, pot apărea probleme.

Breguet Marine Royale 5847 rezolvă pericolul apelor întunecate prin funcţia sa de alarmă. Desigur, ceasul are şi celelalte caracteristici ale unui scufundător – numeralele tratate cu superluminova şi bezelul rotativ – dar alarma e cu adevărat cea care îl scoate din mulţime. Seria Marine a fost dezvoltată de orologeria Breguet la începutul secolului al XIX-lea. În 1815, marina franceză comanda un ceas dedicat, iar Breguet, reputat pentru performanţele pieselor sale, lansa seria care face parte şi acum din linia sa.

Carcasa rotundă a fost confecţionată din aur de 18K măsoară 45 mm. Mecanismul cu întoarcere manuală poate fi văzut prin capacul transparent şi, pe lângă alarmă pune în funcţiune şi un indicator de putere de mers, o fereastră de dată poziţionată în dreptul orei şase şi un secundar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322