40 ans après – Gérald Genta

A început afacerea într-o perioadă nu foarte fastă pentru mecanica elveţiană. În 1969 la modă era precizia mecanismelor quartz şi nu mersul cam greoi al ceasurilor mecanice. Şi totuşi, Gérald Genta a reuşit să pună pe picioare o orologerie care a urcat rapid în clasamentul celor mai bune ale momentului.

 

Se declară unul dintre cei care a reînviat orologeria de calitate, dând ca exemplu mecanismul Grande Sonnerie sau primul calibru tourbillon automatic. Nu întâmplător este unul dintre puţinii care are dreptul de a-şi orna creaţiile cu celebrul Poincon de Geneve, o garanţie a calităţii ceasurilor elveţiene.

 

 

Odată ce caracteristicile şi detaliile de construcţue sunt definite în Meyrin, planurile sunt trimise manufacturii din Le Sentier, locul de construcţie şi testare a pieselor. Componentele prototipurilor sunt construite cu ajutorul unor maşini cu comandă numerică de mare precizie, aceleaşi care taie în metal şi componentele ceasurilor de serie.

 

 

Faptul că în colecţia Gérald Genta nu există un singur ceas care să afişeze doar ore, minute şi secunde spune multe despre atelierul elveţian şi cei 40 de ani, care par a fi doar începutul.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322