Maximilan Busser a pornit proiectul MBF alături de mulţi alţi specialişti din domeniu, pe care i-a numit generic „Friends” (prieteni). Ultimul ceas lansat de MBF marchează alăturarea unui nou amic pe listă: ceasornicarul francez Alain Silberstein.
Stilul colorat, extravagant al lui Silberstein şi-a făcut loc în designul Horological Machine No. 2 şi totuşi, ceasul a suferit mai multe simplificări decât intervenţii complicate, aşa cum era probabil de aşteptat. Influenţa francezului a luat forma unor linii de design pure, amintind de Bauhaus. Cadranele au fost reduse la aspectul unor indicatoare industriale. Funcţionalitatea lor a rămas însă aceeaşi. În partea stângă este afişată data retrogradă împreună cu un cadran de fazele lunii, iar în dreapta, alături de însemnele Silberstein ( pătratul albastru, triunghiul roşu şi cercul galben) ora în fereastra rotundă şi cele 60 de minute cu ajutorul indicatorului.
Carcasa dreptunghiulară a fost decupată dintr-o bucată de titan, iar stratificarea metalului este un indiciu bun pentru ingineria complexă din spatele ceasului. Silberstein a amestecat influenţe Art Nouveau cu stilul de design Bauhaus, dar şi cu tehnologie orologeră de ultimă oră. Alain s-a ocupat de întregul design, de la numerale şi până la forma indicatorilor, iar semnătura gravată pe capac atestă acest lucru.