Trei noi ceasuri de la Cartier

Rotonde de Cartier Astrocalendaire

Acest model promite să fie în centrul atenţiei datorită modului spectaculos al prezentării complicaţiilor. Tema principală este un flying tourbillon aflat în centrul unui calendar perpetuu unic. Acesta se prezintă sub forma a trei cercuri concentrice, dispuse pe trei nivele. Cel de jos arată ziua săptămânii, următorul indică luna, iar cel superior data.

Prin intermediul coroanei se pot seta toate indicaţiile complicaţiilor, mai puţin data, care răspunde unui buton dedicat. Carcasa este din platină şi are diametrul de 45 mm, iar mecanismul, Caliber 9459, este certificat Poincon de Geneve. Rezerva de putere a mecanismului cu întoarcere automată este de 50 de ore, iar cureaua este din piele neagră de aligator, cu catarama din aur alb.

Cartier va produce doar 100 de exemplare Astrocalendaire, preţul fiind estimat la 150.000 euro.

 

Rotonde de Cartier Earth and Moon

Cu o abordare inedită a afişării fazelor lunii, Earth and Moon este destinat în primul rând colecţionarilor de piese rare. Tourbillon-ul poziţionat în dreptul orei şase afişează, la “cerere”, prin apăsarea butonului din dreptul orei două, faza curentă a lunii, prin apariţia unui disc pe suprafaţa tourbillon-ului.

Când acesta este complet expus, indică luna plină, iar precizia este de o zi la 126 de ani. Cadranul asimetric afişează şi un al doilea fus orar.

Carcasa este confecţionată din platină, diametrul este de 47 mm, iar mecanismul Caliber 9440 MC este unul cu întoarcere manuală şi asigură o rezervă de putere de până la trei zile.

Rotonde de Cartier Earth and Moon va fi produs în 50 de exemplare, la un preţ de circa 230.000 euro, dar Cartier va produce şi 10 exemplare cu diamante baguette cut, la un preţ de aproape 500.000 euro.

 

Cartier Tank MC two-tone Skeleton

 

Noua interpretare a lui Tank MC Skeleton pune accentul tot pe skeletonizarea ingenioasă, deşi noutatea constă în finisarea în două nuanţe a punţilor.

Ceasul afişează un cadran skeletonizat, în care numerele romane tipice Cartier sunt şi punţi ale mecanismului. Legat de mecanism, acesta este Caliber 9619 MC cu întoarcere manuală.

Carcasa este din aur roz, cu diametrul de 34,5 mm, iar cureaua maro este confecţionată din piele de aligator. Preţul ceasului este estimat la 36.000 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322