Valoris


DB28GS Grand Bleu, primul „diver” al De Bethune

Manufactura din L’Auberson a lansat în acest an primul său ceas dedicat scufundărilor, o piesă care uimește și prin materialul fotoluminescent utilizat. Maeștri ceasornicari ai De Bethune au lucrat doi ani în colaborare cu specialiștii Black Badger Advanced Composites pentru a realiza un mecanism surprinzător care asigură iluminarea punctelor-cheie ale ceasului. Grație unui dinam miniatural... Citeste articolul »

Submersible Bronzo deschide drumul unei noi colecții Officine Panerai

După anunțul de la ediția din acest an a SIHH, conform căruia familia de ceasuri Luminor Submersible va fi redenumită și va deveni o colecție separată în universul Officine Panerai, a venit și prima exemplificare a noii viziuni. Prima piesă nouă din noua colecție Submersible – fosta familie de ceasuri Luminor Submersible – poartă numele... Citeste articolul »

MB&F prezintă o variantă mai puțin pretențioasă a Legacy Machine Split Escapement

Când MB&F Legacy Machine Split Escapement a debutat în 2017, a fost imediat disponibil în patru ediții limitate, toate cu carcasă din aur alb, dar cu cadrane într-o varietate de culori. În acest an, marca condusă de Max Büsser a anunțat o a cincea ediție limitată a acestui ceas, una definită de o carcasă din... Citeste articolul »

Totul la vedere cu Chronoswiss Flying Regulator Open Gear

Pentru acest regulator excepțional, modificarea mecanismului, care altfel ar fi ascunsă de ochii curioși sub cadran, nu numai că a fost făcută vizibilă, dar și prezentată ca un element de design central, folosind fiecare truc à la carte. Acesta este motivul pentru care Chronoswiss a botezat noul model „Open Gear”. Cadranul său este simultan și... Citeste articolul »

Cel mai mare tourbillon din lume tocmai a devenit mai… prețios

Cunoscută deja pentru pretenția de a fi lansat, în 2017, cel mai mare tourbillon din lume utilizat la un ceas de mână, casa elvețiană Kerbedanz a anunțat în această săptămână o nouă interpretare a acestui record. Denumit Maximus Royal Tourbillon, ceasul are ca dominantă faimosul tourbillon din titan cu un diamentru impresionant de 27 mm... Citeste articolul »

Franck Muller Master Diving Watch te însoțește în adâncuri

Inovatoare și exclusivă, colecția Master Diving – France Limited Edition pre­zintă un design de epocă pentru a sfida codurile Haute Horlogerie. Dispunând de o carcasă nouă din oțel inoxidabil, alături de un cadran inspirat de tradiție, acest diver cronograf este unul dintre noile versiuni Franck Muller. Cu designul său rotund, bezelul rotativ din ceramică, contoa­rele... Citeste articolul »

Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture

Frederique Constant a prezentat recent o ediție reproiec¬tată a ceasului Classic Worldtimer Manufacture. O hartă fină a lumii a fost gravată pe cadran iar cele douăzeci și patru de orașe sunt așezate pe marginea exterioară. Calibrul FC-718 este o piesă extraordinară, nu numai pentru că este proiectată, dezvoltată și produsă in hou¬se, dar şi pentru... Citeste articolul »

Roger Dubuis, de la maestru ceasornicar la marcă de succes

Fondate în 1995, marca și manufactura Roger Dubuis au ca principal punct comun măiestria celui al cărui nume l-au preluat. Acum, brandul face parte din impresionantul portofoliu al grupului Richemont. Încă din 1980, după 14 ani petrecuți în cadrul legendarei case Patek Philippe, maestrul cea­sornicar Roger Dubuis a decis să pună bazele propriu­lui atelier. Pe... Citeste articolul »

Spirit of Big Bang în negru sau albastru, ediții limitate Hublot

Hublot a prezentat două ediții limitate la câte 100 de bucăți ale colecției Spirit of Big Bang. Caracterizate prin includerea unor nuanțe de negru și albastru în carcasa din fibră de carbon, acestea sunt animate de calibrul HUB6020, realizat special cu această ocazie. Ușor de recunoscut între colecțiile Hublot, Spirit of Big Bang are în... Citeste articolul »

Zenith DefyLab: Rescrie regulile

Zenith deschide un nou capitol în lumea orologeriei, prezentând Defy Lab, cel mai precis ceas mecanic construit vreodată. Nu sunt cuvinte mari, ci este vorba despre o adevărată revoluție tehnică, susținută de multe inovații și soluții inteligente. De altfel, juriul Grand Prix d’Horlogerie de Geneve i-a oferit premiul „Innovation Watch” 2017. Pasionații își aduc aminte... Citeste articolul »