Novitae


Glashütte Original

Declarație de dragoste de la Glashütte Original

Noul ceas pentru femei PanoMatic Luna de la Glashütte Original are un cadran spectaculos – indecșii au fost ornați cu diamante iar cifrele arabe sunt colorate în lila și dispuse astfel încât să formeze o inimă în centrul lor. Cadranul afișează elemente clasice și romantice, așa că, despre elegantul ceas-bijuterie, s-a spus că este un... Citeste articolul »
longines

La Longines se poartă verde

După albastru, gri și negru, a venit rândul unui HydroConquest verde kaki sau verde imperial, cu lunetă din ceramică și cadran în aceeași nuanță. Montată fie pe o brățară din oțel, ori una din cauciuc verde (indiferent ce alegeți sunt ușor de schimbat), carcasa noului HydroConquest de la Longines este disponibilă în două variante de... Citeste articolul »
Cadran Turcia

Cadran solar vechi de peste 2.000 de ani, descoperit în Turcia

Un cadran solar străvechi, cu o vechime de peste 2.000 de ani, a fost descoperit în Denizli, un oraş din sud-vestul Turciei. Cadranul solar din marmură, realizat în stilul elenistic, a fost găsit într-o zonă în care în Antichitate se afla oraşul Laodicea, la aproximativ 600 de kilometri sud faţă de Istanbul. Orientat spre soare,... Citeste articolul »
Geneva Watch Days 2020

Geneva Watch Days a fost reprogramat în perioada 26 – 29 august

Cum atât Baselworld cât și Watches & Wonders, cele două expoziții mondiale de ceasuri care se desfășoară în Europa au fost anulate, în 2020 singurul eveniment major dedicat industriei ceasurilor rămâne Geneva Watch Days, expoziție reprogramată în perioada 26 – 29 august. La inițiativa mai multor mărci importante producătoare de ceasuri de lux Geneva Watch... Citeste articolul »
HYT

HYT – ceas exclusiv pentru Mr Porter

Platforma de comerț online Mr Porter, în colaborare cu brand-ul de orologerie HYT, lansează H1.0 x Mr Porter – un ceas din oțel inoxidabil, produs în numai 5 exemplare. Asistăm la primul proiect exclusiv între cele două companii, după ce, anul trecut, HYT a apărut în catalogul de produse pe Mr Porter. Ceasul H1.0 are... Citeste articolul »
MB&F Bulldog

MB&F Bulldog: Ceasul, cel mai bun prieten al omului

Relația dintre om și ceas este la fel de nuanțată ca și cea dintre om și câine. Cele mai bune exemple de astfel de conexiuni durează ani, chiar zeci de ani, modelând vieți și povești. În unele cazuri, ceasul își alege proprietarul la fel de mult ca și invers. La urma urmei, indiferent dacă este... Citeste articolul »
U-BOAT

U-BOAT, un clasic la moment aniversar

Brand-ul italian U-BOAT împlinește 20 de ani de existență în 2020, așa că ne pregătesc mai multe surprize. Prima este lansarea unei noi colecții de ceasuri pentru femei. Noul model Classico 38 este o reinterpretare a modelului Classico, de această dată, decorat cu safire albe pentru un plus de eleganță și cu o carcasă de... Citeste articolul »
Blancpain

Odă iubirii de la Blancpain

Artizanii Blancpain s-au lăsat inspirați de un ceas-bijuterie purtat de celebra Marilyn Monroe și au lansat un nou model elegant și grațios, într-o ediție limitată de numai 14 exemplare. Cifra este un simbol, ținând cont că lansarea a avut loc chiar pe 14 februarie, de Valentine’s Day. La Blancpain, Ziua Îndrăgostiților este o adevărată sărbătoare.... Citeste articolul »
f.p. journe

Timpul iubirii de la F.P. Journe

Brand-ul elvețian de top F.P. Journe a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților cu două superbe ceasuri din platină pentru ea și pentru el. Modelul pentru ea este absolut divin, de unde și numele «Divine» – carcasa este realizată din platină, poate avea un diametru de 40 sau 42 mm, cadranul e din aur alb, rezerva de energie... Citeste articolul »
pește sworfish_graham

Un pește spadă din bronz dă ora exactă

Marca de orologerie anglo-elvețiană Graham a prezentat un nou ceas din gama Swordfish (n.r. pește spadă) – un cronograf impozant, cu o carcasă de 46 mm în diametru, realizată, de această dată, din bronz. Swordfish este un mare clasic la Graham, iar anul acesta s-a lansat varianta din bronz, cu o carcasă de 46 mm,... Citeste articolul »