Novitae


Franck Muller Master Diving Watch te însoțește în adâncuri

Inovatoare și exclusivă, colecția Master Diving – France Limited Edition pre­zintă un design de epocă pentru a sfida codurile Haute Horlogerie. Dispunând de o carcasă nouă din oțel inoxidabil, alături de un cadran inspirat de tradiție, acest diver cronograf este unul dintre noile versiuni Franck Muller. Cu designul său rotund, bezelul rotativ din ceramică, contoa­rele... Citeste articolul »

Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture

Frederique Constant a prezentat recent o ediție reproiec¬tată a ceasului Classic Worldtimer Manufacture. O hartă fină a lumii a fost gravată pe cadran iar cele douăzeci și patru de orașe sunt așezate pe marginea exterioară. Calibrul FC-718 este o piesă extraordinară, nu numai pentru că este proiectată, dezvoltată și produsă in hou¬se, dar şi pentru... Citeste articolul »

Roger Dubuis, de la maestru ceasornicar la marcă de succes

Fondate în 1995, marca și manufactura Roger Dubuis au ca principal punct comun măiestria celui al cărui nume l-au preluat. Acum, brandul face parte din impresionantul portofoliu al grupului Richemont. Încă din 1980, după 14 ani petrecuți în cadrul legendarei case Patek Philippe, maestrul cea­sornicar Roger Dubuis a decis să pună bazele propriu­lui atelier. Pe... Citeste articolul »

Spirit of Big Bang în negru sau albastru, ediții limitate Hublot

Hublot a prezentat două ediții limitate la câte 100 de bucăți ale colecției Spirit of Big Bang. Caracterizate prin includerea unor nuanțe de negru și albastru în carcasa din fibră de carbon, acestea sunt animate de calibrul HUB6020, realizat special cu această ocazie. Ușor de recunoscut între colecțiile Hublot, Spirit of Big Bang are în... Citeste articolul »

Zenith DefyLab: Rescrie regulile

Zenith deschide un nou capitol în lumea orologeriei, prezentând Defy Lab, cel mai precis ceas mecanic construit vreodată. Nu sunt cuvinte mari, ci este vorba despre o adevărată revoluție tehnică, susținută de multe inovații și soluții inteligente. De altfel, juriul Grand Prix d’Horlogerie de Geneve i-a oferit premiul „Innovation Watch” 2017. Pasionații își aduc aminte... Citeste articolul »

Cu cât ceasul este mai celebru cu atât plătești mai mult

Sunt puține ceasuri care își cresc valoarea de-a lungul timpului și chiar și mai puține modalități prin care prețul unui ceas poate să crească. Indiferent că vorbim despre o întreținere exemplară sau despre păstrarea elementelor originale, prețurile plătite la licitații sunt, cel mai adesea, influențate de cine a purtat acel ceas. O vedetă de ci­nema,... Citeste articolul »

Christian Knoop, IWC: „Brandul IWC e definit de întrepătrunderea feelingului industrial și al calității cu spiritul creativ și arta manufacturieră”

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate, Christian Knoop, Creative Director la IWC, ne prezintă câteva detalii legate de noua serie aniversară IWC, dar și câteva povești neștiute legate de brandul IWC și ascensiunea sa. Puteți să îmi spuneți mai mul¬te despre această importan¬tă aniversare a brandului IWC? Este un moment foarte im¬portant pentru IWC,... Citeste articolul »

Eduard Uzunov: „Pentru a avea într-adevăr o personalitate completă, nu poți să ai un ceas de 100.000 de euro la mână și să nu fi citit niciodată o carte.”

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru revista TEMPORIS, Eduard Uzunov, CEO Regatta Estates, ne prezintă valorile care stau la baza pasiunii sale pentru artă și lumea orologeră.  Orice copil are la un moment dat revelația timpului, când își dă seama că timpul este ceva. Fiecare are acest contact cu timpul în premieră absolută... Citeste articolul »

Harta mondială a industriei ceasurilor

Efervescența din industria mondială a ceasurilor – achiziții, fuziuni, contracte de licență, colaborări – face tot mai dificilă identificarea deținătorilor mărcilor. Tocmai de aceea, TEMPORIS vă oferă o hartă actualizată a caselor producătoare, împreună cu apartenența lor la mari grupuri financiare. Despre mărci pre­cum Rolex, Bre­guet, Longines, Vacheron Con­stantin, Hu­blot sau Credor ați auzit cu... Citeste articolul »

Ceasurile pre-owned – care sunt avantajele la achiziție?

În numărul trecut al revistei am dezbătut pe larg situația ceasurilor pre-owned, atât la nivel mondial, dar și local, unde am descoperit în Bou­tique Watches un nou jucător pe piața, dar de această dată poziționat exclusiv în zona cea­surilor deținute anterior. Care sunt avantajele unui asemenea sistem? În primul rând, prețul de achiziție este un... Citeste articolul »