Mercurial

Rubrica in curs de completare

Rubrica Mercurial îsi propune sa arate preturi din alte tari europene. Temporis nu comenteaza diferentele deoarece TVA-ul aplicat pretului de baza variaza în functie de tara. Este important de ţtiut ca fiecare ţara are o politica fiscala proprie faţa de ceasuri. În plus, România este membra UE astfel ca deducerea TVA-ului nu mai este permisa (din pacate!). Temporis se bazeaza exclusiv pe documentarea directa a redactorilor în timpul vizitelor externe. Preturile mentionate sunt preturile afisate în vitrina magazinelor al caror nume este înscris între paranteze.


Excalibur Ice Zero 2, un skeleton lansat împreună cu Pirelli

Parteneriatul dintre Roger Dubuis și Pirelli a scos la iveală o nouă piesă spectaculoasă care are ca principale puncte de atracție mecanism skeleton și două turbilloane plutitoare. Într-un peisaj glacial dominat de un soare cu dinți, Roger Dubuis a prezentat cea mai nouă creație a sa la centrul de testare a anvelopelor Pirelli de la... Citeste articolul »

Breitling celebrează faimosul avion Curtiss P-40 Warhawk

Recunoscut pentru legăturile sale cu lumea aviației, brandul Breitling a prezentat trei noi piese menite să reconfirme faptul că aeronavele rămân o parte importantă a ADN-ului său. Două ceasuri cronograf și un al treilea cu trei indicatoare formează noua colecție Breitling Aviator 8 Curtiss Warhawk, o linie realizată în onoarea celebrului dezvoltator de avioane Curtiss... Citeste articolul »

Zenith marchează jubileul trabucurilor Habanos

Pentru a marca jubileul unuia dintre cele mai luxoase și mai populare trabucuri din colecția Habanos, Zenith a prezentat o nouă colecție – Pilot Type 20 Chronograph Trinidad Edition – formată din trei piese. Pentru a marca jubileul unuia dintre cele mai luxoase și mai populare trabucuri din colecția Habanos, Zenith a prezentat o nouă... Citeste articolul »

Jaeger-LeCoultre a prezentat Master Ultra Thin Tourbillon din aur roz

Una dintre stelele cele mai strălucitoare din constelația Jaeger-LeCoultre, colecția Master dedicată bărbaților, primește în acest an câteva noi interpretări, inclusiv Master Ultra Thin Tourbillon din aur roz. Urmând linia modelelor anterioare Ultra Thin (ultrasubțiri), noua piesă are aceleași forme pure care au încântat pasionații: rotunjimea carcasei, vizibilitatea marcajelor, sofisticarea indicatoarelor Dauphine, finisajele desăvârșite ale... Citeste articolul »

Trillion Tourbillon of Tourbillons, nouă creație spectaculoasă a lui Antoine Preziuso

Antoine Preziuso a prezentat o nouă versiune spectaculoasă a creației sale Tourbillon of Tourbillons, o piesă de mare precizie dezvoltată împreună cu fiu său Florian. Prima versiune a câștigat atât premiul pentru inovare cât și pe cel al publicului la Grand Prix d’Horlogerie de Genève în 2015, iar noua interpretare a fost preselectată la Grand... Citeste articolul »

Nouă ediție aniversară Grand Lange 1 Moon Phase „25th Anniversary”

În timpul SIHH, A. Lange & Söhne a anunțat că va marca așa cum se cuvine cea de-a 25-a aniversare a modelului Lange 1. Pentru asta, marca va lansa în fiecare lună din 2019 câte o ediție specială a unei piese din colecția sa. În ianuarie 2019 oficialii A. Lange & Söhne au prezentat Lange... Citeste articolul »

Baselworld 2018 – Nord Zeitmaschine, model Crossnroll

Numele Crossnroll, purtat de noul ceas Nord  Zeitmaschine, este compus în parte din cuvântul CROSS, care descrie faptul că indicatorul rulează pe un traseu în formă de cruce. Vârful indicatorului minuscul este montat pe un diapozitiv, care se rotește înainte și înapoi pe platforma de mână, de aici cuvântul ROLL în numele ceasului. Mecanism de... Citeste articolul »

Baselworld 2018 – Bell&Ross R.S.18 Chronographe

Pentru a-și marca al treilea an de parteneriat cu Renault Sport Formula One, Bell & Ross prezintă trei cronografe de înaltă performanță.

Arta personalizării – Bugatti Type 390

Producătorul de ceasuri Parmigiani Fleurier ofera clienților săi posibilitatea de a personaliza exteriorul ceasului Bugatti Type 390.

Louis Moinet Acasta & Dhofar – 4 miliarde de ani la încheietura mâinii

Explorăm spațiul și timpul, cele două dimensiuni care au fost o sursă de inspirație pentru Louis Moinet, el însuși un ceasornicar și astronom.