Rolex Oyster Perpetual – Sub presiune

Dacă modelul precedent funcţiona perfect la o adâncime de 1220 de metri, noul Sea Dweller se scufundă fără greşeală până la 3900 de metri, de unde şi particula „Deepsea" adăugată numelui deja legendar.

 

Ceasul lansat de Rolex în acest an la Baselworld beneficiază de noua carcasă numită Ringlock, inovaţie marcată la vedere, – o concepţie „in-house menită să măreasca rezistenţa la presiune. De asemenea, modelul destinat scafandrilor profesionişti sau amatori deţine şi o nouă brăţară cu un dublu sistem de ajustara a lungimii, tocmai pentru a se potrivi perfect peste costumul de diving. Nu putea lipsi supapa de heliu, aflată în lateral pe carcasă la indexul orei 9.

 

Noul Seadweller Deepsea dovedeşte că este un urmaş demn al bătrânului Sea-Dweller, primul model ieşind pe piaţă în 1971. Modelul Sea-Dweller a fost dezvoltat pentru compania de scufundări marine industriale Comex S.A. (Compagnie Maritime d’Expertise), devenind din 1976 ceasul standard pentru fiecare scafandru angajat al acestei instituţii. Ca amănunt important în economia metrilor de sub nivelul mării, deşi se ştie că Bell & Ross este singura companie care produce un model capabil să înfrunte presiunea din Groapa Marianelor (aproximativ 11.000 de metri), ei bine Rolex a făcut acest lucru încă din 1960. Modelul Deepsea Special se putea scufunda funcţionând in parametri normali până la 10.916 metri, adâncimea exactă a fosei, dar a fost vorba doar de un prototip experimental.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322