Cel mai subţire din lume – Vacheron Constantin 1003

În 2010 se împlinesc 55 de ani de la apariţia calibrului 1003, cel mai subţire mecanism manufacturat vreodată de Vacheron Constantin. Aniversarea e un bun prilej pentru reeditarea ceasului şi una dintre apariţiile importante ale SIHH 2010. Şi, pentru a arăta ca unele lucruri nu se schimbă niciodată, noul ceas păstrează dimensiunile celui vechi.

Din 1955 Vacheron Constantin are în portofoliu unul dintre cele mai subţiri ceasuri produse vreodată. A trecut mai mult de jumătate de secol de la apariţia ceasului, iar orologeria îi sărbătoreşte în 2010 istoria.

O va face oficial în cadrul Salonului Internaţional de Înaltă Orologerie (SIHH) în luna ianuarie într-o reeditare a mecanismului din care s-au păstrat neschimbate doar dimensiunile: 1.64mm în grosime şi 21.10mm diametru. Calitatea finisajelor a crescut însă simţitor. Cu tehnica modernă a anului 2009, Vacheron a dezvoltat un ticăitor capabil de a funcţiona timp de 30 de ore fără întoarcere. Decoraţiunile sunt extrem de meticuloase: gravura Cotes de Geneve, finisarea marginilor punţilor, precum şi pilirea lor au fost făcute în întregime manual.

Carcasa din aur roz măsoară 36mm în diametru şi rezistă la stropiri uşoare cu apă, dar nu şi la înot. Capacul din cristal safir este transparent şi, cu totul, carcasa măsoară doar 4,1mm în grosime, măsură care face din noul ceas Vacheron Constantin cel mai subţire din lume.

Publicat de admin la data de 18 November, 2009 12:00 am

Galerie

Adauga un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi afisat.

  

  


+ 8 = 14